تست HPV با PCR یا هیبریدایزشن با شرکت یاس ژن کوثر

تست HPV ، کدام روش برای آزمایشگاه بهتر است؟

تست HPV به روش qPCR یا هیبریدایزشین

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یک ویروس شایع است که می تواند باعث ایجاد زگیل، سرطان و سایر مشکلات سلامتی شود. بیش از 100 نوع HPV وجود دارد که برخی از آنها می توانند باعث سرطان شوند.

HPV از طریق تماس پوست با پوست منتقل می شود. این ویروس می تواند از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی، یا تماس پوستی با پوست در ناحیه تناسلی منتقل شود.

اکثر عفونت های HPV بدون علامت هستند و در عرض چند سال خودبه خود از بین می روند. با این حال، برخی از عفونت های HPV می توانند باعث ایجاد زگیل یا سرطان شوند.

زگیل های تناسلی معمولاً در ناحیه تناسلی، مقعد یا دهان ایجاد می شوند. آنها می توانند کوچک یا بزرگ، برجسته یا مسطح باشند. زگیل های تناسلی معمولاً بی ضرر هستند، اما می توانند باعث ناراحتی شوند.

سرطان دهانه رحم شایع ترین سرطان واژینال است. این سرطان معمولاً در اثر عفونت HPV ایجاد می شود. سرطان دهانه رحم قابل پیشگیری است و با انجام آزمایش پاپ اسمیر منظم و واکسیناسیون HPV می توان از آن جلوگیری کرد.

سرطان های دیگر که می توانند در اثر عفونت HPV ایجاد شوند عبارتند از:

  • سرطان واژن
  • سرطان آلت تناسلی مردانه
  • سرطان مقعد
  • سرطان سر و گردن

واکسیناسیون HPV می تواند از عفونت با انواع خاصی از HPV که می توانند باعث سرطان شوند، جلوگیری کند. این واکسن معمولاً برای دختران و پسران 11 تا 12 سال تجویز می شود.

درمان عفونت HPV بستگی به نوع عفونت دارد. اگر زگیل های تناسلی دارید، ممکن است پزشک دارو یا جراحی را برای از بین بردن آنها توصیه کند. اگر سرطان دارید، ممکن است نیاز به درمان های بیشتری مانند جراحی، شیمی درمانی یا پرتودرمانی داشته باشید.برای تشخیص این ویروس راه بسیاری پیشنهاد می شود و توجه به این نکته مهم است که برای تست HPV به روش qPCR یا هیبریدایزشین از پروتکل های رایج برای تشخیص این ویروس کدام گزینه بهتر است.

   دو روش اصلی برای انجام تست HPV  وجود دارد:

 1- هیبریدایزشن     

 2- qPCR (ریل تایم)

روش هیبریدیزاسیون:

در روش هیبریدایزشن، از یک ماده شیمیایی برای اتصال DNA ویروس HPV به DNA موجود در سلول های بدن استفاده می شود. سپس، یک آنتی بادی به DNA ویروس HPV متصل می شود. اگر آنتی بادی به DNA ویروس HPV متصل شود، نشان دهنده وجود عفونت HPV است.

روش هیبریدایزشن یک روش ساده و ارزان برای انجام تست HPV است. با این حال، حساسیت آن به اندازه روش qPCR نیست.

   مزایا:

  • آسانی اجرا و تفسیر
  • قابلیت تشخیص نوع ویروس
  • کاربرد در مقیاس بزرگ

  معایب:

  • حساسیت کمتر نسبت به qPCR
  • نیاز به تجهیزات خاص برای تجزیه و تحلیل فلورسانس
تست HPV به روش qPCR یا هیبریدایزشین

qPCR (Quantitative polymerase chain reaction):

qPCR یک روش مولکولی قدرتمند است که بر اساس تکثیر DNA می‌باشد. در تست HPV با استفاده از PCR، DNA موجود در نمونه‌ها به صورت ژنومیک تکثیر می‌شود. این روش بسیار حساس و دقیق است و می‌تواند حتی مقادیر کمی از ویروس را شناسایی کند.

  مزایا:

  • حساسیت بالا
  • امکان تشخیص انواع مختلف HPV
  • قابلیت تشخیص در مراحل زودرس عفونت

  معایب:

  • احتمال amplification bias در نمونه‌های با کمبود مواد ژنتیک

مقایسه

  حساسیت:

qPCR: حساسیت بالاتر به نظر می‌رسد.

هیبریدیزاسیون: حساسیت کمتر اما برای بررسی گسترده‌تر آزمون‌های بزرگ مناسب است.

  انواع HPV:

qPCR: قابلیت تشخیص تمام انواع HPV.

هیبریدیزاسیون: قابلیت تفکیک بین انواع مختلف ویروس.

  سرعت و سهولت اجرا:

qPCR: نیاز به زمان بیشتر و مهارت فنی.

هیبریدیزاسیون: راحت‌تر و سریع‌تر برای آزمون‌های کمی.

در نهایت، برای تست HPV به روش qPCR یا هیبریدایزشین ، انتخاب به اهداف آزمایش، سرعت نیاز به نتایج، و دقت مورد نظر است. هرکدام از این روش‌ها امکانات خاص خود را دارند و با توجه به متغیرهای مختلف، تیم پزشکی مسئول می‌بایست روش مناسب را انتخاب نماید.

ویژگیروش هیبریدایزشنروش PCR
حساسیتپایین تر بالاتر
هزینهارزان ترگران تر
پیچیدگیساده ترپیچیده تر
زمان انجامسریع ترکندتر

برای یک آزمایشگاه تشخیصی کدام روش بهتر است ؟

برای یک آزمایشگاه تشخیصی، روش qPCR معمولاً ترجیح داده می شود. این روش حساس تر است و می تواند به تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم کمک کند. همچنین، روش PCR می تواند برای تشخیص سایر انواع عفونت های HPV نیز استفاده شود.

در اینجا چند دلیل وجود دارد که چرا روش PCR برای یک آزمایشگاه تشخیصی بهتر است:

  • حساسیت بالاتر: روش qPCR حساسیت بالاتری نسبت به روش هیبریدایزشن دارد. این بدان معناست که احتمال بیشتری وجود دارد که یک عفونت HPV را تشخیص دهد، حتی اگر عفونت خفیف باشد.
  • دقت بیشتر: روش qPCR دقت بیشتری نسبت به روش هیبریدایزشن دارد. این بدان معناست که احتمال کمتری وجود دارد که نتیجه آزمایش نادرست باشد.
  • قابلیت تشخیص طیف وسیعی از عفونت های HPV: روش qPCR می تواند برای تشخیص طیف وسیعی از عفونت های HPV استفاده شود. این امر به آزمایشگاه ها امکان می دهد تا انواع مختلف عفونت های HPV را در بیماران خود تشخیص دهند.
  • زمان آزمایش کوتاه تر: روش qPCR می تواند در کمتر از یک روز انجام شود. این امر می تواند به آزمایشگاه ها کمک کند تا نتایج آزمایش را سریعتر به بیماران ارائه دهند.

با این حال، روش qPCR نیز گران تر و پیچیده تر از روش هیبریدایزشن است. بنابراین، آزمایشگاه ها باید هنگام انتخاب روش مناسب برای خود، هزینه و پیچیدگی را نیز در نظر بگیرند.

در نهایت، بهترین روش برای یک آزمایشگاه تشخیصی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  • نیازهای جمعیتی که آزمایشگاه به آنها خدمت می کند
  • بودجه آزمایشگاه
  • تجهیزات و امکانات آزمایشگاه

آزمایشگاه ها باید با توجه به این عوامل، بهترین روش را برای خود انتخاب کنند.

تست HPV به روش qPCR یا هیبریدایزشین

ویروس HPV بیش از 150 نوع مختلف دارد. از این تعداد، حدود 14 نوع آن به عنوان نوع پرخطر (high risk) شناخته می شوند. این انواع می توانند باعث ایجاد سرطان شوند.

انواع کم خطر (low risk) HPV می توانند باعث ایجاد زگیل تناسلی شوند، اما به طور کلی خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمی دهند.

این انواع HPV می توانند باعث ایجاد تغییرات سلولی پیش سرطانی شوند که در صورت عدم درمان، می توانند به سرطان تبدیل شوند.

این انواع HPV معمولاً باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند، اما به طور کلی خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمی دهند.

نوع HPV که فرد به آن مبتلا شده است، می تواند بر انتخاب آزمایشگاه تأثیر بگذارد.

اگر فرد به نوع پرخطر HPV مبتلا شده باشد، مهم است که آزمایشگاه از روش های دقیقی برای تشخیص این نوع ویروس استفاده کند. آزمایشگاه باید از تجهیزات و مواد مصرفی با کیفیت بالا استفاده کند و پرسنل آن باید آموزش های لازم را در زمینه تشخیص HPV دیده باشند.

اگر فرد به نوع کم خطر HPV مبتلا شده باشد، ممکن است نیازی به آزمایش دقیق نباشد. در این موارد، آزمایشگاه می تواند از روش های ارزان تر و سریع تر برای تشخیص HPV استفاده کند.

راه اندازی تست HPV در مرکز شما با کمتر هزینه و مشاوره رایگان

راه اندازی تست HPV به روش qPCR یا هیبریدایزشین در مرکز شما، به عنوان یک آزمایشگاه تشخیص طبی، می‌تواند به شما کمک کند تا در تشخیص و درمان این بیماری‌ها نقش مهمی ایفا کنید.

وسایل و تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی تست HPV

برای راه اندازی تست HPV در مرکز شما، به تجهیزات زیر نیاز دارید:

  • 2 عدد ورک استیشن
  • 1 عدد هود لامینار
  • 2 عدد اسپین ورتکس
  • 1 عدد میکروسانتریفیوژ
  • 1 عدد ترموبلاک
  • 1 عدد استند یووی
  • 2 ست سمپلر
  • 1 عدد کلدرک

در صورت استفاده از ترمال سایکلر ، به ژل داک نیز نیاز دارید. در صورت استفاده از هیبریدایزیشن، به بن ماری شیکردار نیاز دارید.

هزینه هر تست HPV

با توجه به شرایط هزینه هر تست حدود 15.000.000 الی 19.000.000 ریال می باشد حال هزینه قبل هر تست HPV به روش qPCR یا هیبریدایزشین برای آزمایشگاه به شرح زیر می شود :

1-اسفاده از دستگاه ریل تام : بیشترین هزینه PerTest و بیشترین کیفیت (تایین نوع تایپ ویروس)

2-استفاه از ریل تایم و ترمال سایکلر : هزینه کمتر PerTest ( ابتدا با دستگاه ترمال سایکلر مثبت و منفی غربال می شوند و در مرحله دوم با دستگاه ریل تایم نوع ویروس موارد مثبت مشخص میگردد)

3- روش هیبریدایزشین : کمترین هزینه PerTest ( با دستگاه ترمال سایکلر DNA مورد نیاز را افزایش داده و در نهایت روش هیبریدایزیشن اجرا میگردد همراه با مشخص نمودن نوع ویروس )

شرکت یاس ژن کوثر با تجربه‌ای بیش از 10 سال در زمینه تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاهی، می‌تواند به شما در راه اندازی تست HPV در مرکز شما کمک کند. این شرکت با شرایط اقساطی و گارانتی یکساله و ۱۰ سال خدمات پس از فروش، این تست را در مرکز شما راه اندازی می‌کند.

شرکت یاس ژن کوثر آماده ارائه مشاوره و فروش دستگاه ها و تجهیزات کار کرده و رفربیش کارخانه سازنده اصلی به همراه خدمات نصب و راه اندازی، یک سال ضمانت و خدمات پس از فروش می باشد. جهت اطلاع بیشتر با ما در تماس باشید

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *